۷ شهریور ۱۳۹۲، ۱۳:۱۵

گزارش خبری مهر/ 

واکنش های بین المللی به تحولات سوریه؛ از افشای نقشه تل آویو علیه اسد تا کمک واشنگتن به القاعده

واکنش های بین المللی به تحولات سوریه؛ از افشای نقشه تل آویو علیه اسد تا کمک واشنگتن به القاعده

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: گزارشها درباره اقدام نظامی احتمالی در سوریه مقامات جامعه بین الملل را به واکنش واداشته و بسیاری آن را مغایر با منشور سازمان ملل متحد و شورای امنیت خوانده و آن را به معنای کمک واشنگتن به شبکه تروریستی القاعده معرفی کردند. 

واکنش چین و روسیه به تحولات سوریه

وانگ یی سخنگوی وزارت خارجه چین در گفتگو با شینهوا با تاکید بر حفظ خویشتنداری جامعه بین الملل در قبال سوریه و ضمن مخالفت کشورش با استفاده از تسلیحات شیمیایی در این کشور حمله نظامی به سوریه را مغایر با منشور سازمان ملل متحد و شورای امنیت دانست.

وی در ادامه با تاکید بر راه حل دیپلماتیک در قبال سوریه خواستار تاخیر در اقدام نظامی در سوریه تا زمان تکمیل نتایج تحقیق سازمان ملل درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در این کشور شد.

نخست وزیر ژاپن نیز ضمن ابراز نگرانی درباره اوضاع سوریه خواستار راه حل دیپلماتیک و آغاز گفتگوهای سیاسی برای حل بحران در این کشور شد.

همچنین "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه با "ویلیام هیگ" همتای انگلیسی درباره حمله نظامی احتمالی به سوریه و پیش نویس قطعنامه بریتانیا به شورای امنیت به بهانه استفاده از سلاح شیمایی در این کشور گفتگوی تلفنی کرد.

وزیر خارجه روسیه ضمن دعوت غربیها به خویشتنداری در قبال سوریه و با تاکید بر راه حل دیپلماتیک در قبال این کشور خواستار تاخیر در اقدام نظامی در سوریه تا زمان تکمیل نتایج تحقیق سازمان ملل درباره ادعای استفاده از تسلیحات شیمایی در این کشور شد.

گنادی گاتیلوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز ضمن هشدار درباره پیامدهای اقدام نظامی علیه سوریه هم برای این کشور و هم کل منطقه خاورمیانه آن را ناقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد معرفی کرد.

وی در ادامه با اشاره به مخالفت هیئتی از مخالفان سوریه با اقدام نظامی در این کشور در دیدار اخیر با دیپلمات‌ های روسی در لاهه تاکید کرد که آمریکا در پی آن است تا سناریوی خود در عراق را بار دیگر در سوریه تکرار کند.

سرگئی ناریشکین رئیس دومای دولتی روسیه نیز با اشاره به مخالفت مسکو با ادعای استفاده از سلاح شیمایی در سوریه گفت: باید اول این اتهامات ثابت شود و اگر مدرک مستدل و کافی در این زمینه وجود داشت، به گزینه نظامی در سوریه فکر کرد.

وی با اشاره به تمایل مسکو برای برگزاری دور دوم مذاکرات ژنو درباره سوریه افزود: هنوز هم می توان با راه حل سیاسی از بحران در سوریه خارج شد و روسیه تمام تلاش خود را در این زمینه بکار می گیرد زیرا این حق مردم سوریه است که آینده کشورشان را خود رقم بزنند.  

سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان نیز که کشورش از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است، با غیر قابل قبول خواندن استفاد از تسلیحات شیمایی در سوریه از رایزنی نماینده دائم جمهوری آذربایجان در سازمان ملل با دیگر اعضای شورای امنیت درباره تحولات اخیر در این کشور خبر داد.

نقشه های واشنگتن صدای کشورهای آمریکای لاتین را درآورد 

کشورهای آمریکای لاتین از جمله اکوادور، بولیوی، ونزوئلا، برزیل نیز ضن مخالفت با اقدام نظامی در سوریه هرگونه تهدید حمله به این کشور را محکوم کرده و با رد ادعای استفاده از تسلیحات شیمایی در سوریه این طرح را توطئه ای برای جوسازی علیه این کشور و متقاعد کردن جامعه جهانی برای حمله به سوریه خواندند.

نیکلاس مادورو نیز با اشاره به خنثی شدن طرح ترور خود در آستانه اقدام نظامی احتمالی علیه سوریه و بازداشت دو کلمبیایی در این رابطه به توطئه های غرب علیه نظام بشار اسد پرداخت.

"لوييز آلبرتو فيگوئردو" وزير خارجه برزيل نیز اقدام نظامی علیه سوریه را بدون تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد ناقض قوانین بین الملل معرفی کرد و گفت: برزیل از چنین اقدامی حمایت نمی کند.

یونانی ها هم نگران اوضاع سوریه اند 

همچنین حزب چپ ائتلافی یونان موسوم به "سی ریزا" که دومین حزب بزرگ سیاسی در این کشور است، ضمن مخالفت با اقدام نظامی احتمالی در سوریه خواستار تشکیل جلسه فوری پارلمان با حضور تمام نمایندگان برای بررسی تحولات این کشور شد.

این حزب ضمن هشدار درباره وخامت اوضاع در سوریه هرگونه حمله نظامی به سوریه را مغایر با قوانین بین المللی خواند و خواستار توقف چنین اقدامی شد.

فرانسه تا حدی از موضع خود عقب کشید 

دولت فرانسه نیز اعلام کرد: با توجه به مواضع چین و روسیه در قبال سوریه، گزینه های دیگر را در قبال این کشور بررسی می کنیم.

واکنش مقامات بین المللی به حمله نظامی به سوریه درحالیست که شبکه فاکس نیوز با افشای نقشه تل آویو در توطئه غرب علیه نظام بشار اسد منبع اطلاعات كاخ سفيد درباره حمله شيميايی هفته گذشته سوريه را سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی عنوان کرد و از همکاری یک واحد ویژه ارتش این رژیم با سازمان امنیت آمریکا درباره این ادعاها خبر داد.

"دنيس كوسينيچ" نماینده سابق کنگره آمریکا نیز ضمن ابراز نگرانی درباره پیامدهای حمله نظامی احتمالی به سوریه این اقدام را به معنای تقویت شبکه تروریستی القاعده توصیف کرد و آن را ناقض قانون اساسی آمریکا بدون مجوز کنگره برشمرد.

اسكات ريگل دیگر نماینده ايالت ويرجينيا نیز حمله نظامی به سوریه را تنها در صورت صدور مجوز کنگره مشروع خواند و در غیر اینصورت آن را غیرقانونی معرفی کرد.

این درحالیست که سفیر آمریکا در تل آویو مدعی شد: اقدام نظامی واشنگتن به سوریه قطعی و بسیار شدید خواهد بود. 

گزارش از : معصومه زارع

کد خبر 2125429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha